top of page

El cavall

El cavall és un animal social, carinyós i molt emocional, que navega a la perfecció el "ara i aquí" i ens convida a transportar-nos'hi per gaudir d'un aprenentatge vivencial.

Té una extraordinària sensibilitat i la facultat de percebre les nostres emocions i les seves reaccions però sense jutjar-les.

Ens fan de mirall i ens transmeten l'essència de nosaltres mateixos; el seu comportament ens ajuda a prendre consciència de la dinàmica de les nostres relacions socials, límits personals i estil comunicatiu.

No hem d'oblidar tampoc que els cavalls no són domèstics i per tant, a diferència d'altres animals com el gat o el gos, no el trobem habitualment en la vida quotidiana de les persones. Si a això li sumem que són animals grans, la curiositat i el respecte que quasi tothom experimenta, ens permetrà treballar d'una manera lúdica i inoblidable, perfecte per experiències com el coaching.

Totes aquestes característiques el converteixen en un membre essencial de l'equip, perfecte per treballar l'equinoteràpia social, l'equitació terapèutica i amb persones de la tercera edat. A més, els cavalls ens aporten tres elements molt importants que són la base de la hipoteràpia:

eros.jpg

Moviment tridimensional

El moviment del cavall al pas és tridimensional, és a dir, funciona en tres plans; endavant i endarrere, amunt i avall, dreta i esquerra. Aquests tres moviments coincideixen amb el nostre moviment al caminar, de manera que quan estem a sobre del cavall, estem recreant el moviment que fem al caminar (sensació que es veu intensificada al avançar). Això, sumat a l'escalfor corporal i als impulsos rítimcs (bases de la neuroplasticitat), ens permeten sovint millorar la marxa. 

daisy joana blanc i negre.jpg

Impulsos rítmics

Gràcies a la neuroplasticitat, a través d'impulsos dels teixits ossi i muscular som capaços d'activar noves àrees neuronals que ens permeten crear patrons de locomoció nous i compensar aquelles àrees neuronals danyades. Aquests impulsos rítmics, en comptes de provocar-los en un centre mèdic, els provoca el cavall, que a través del seu llom, i intensificats per l'escalfor que desprèn, envia els impulsos al cinturó pèlvic de la persona, d'allà van a la columna vertebral i fins a les extremitats.

anna i eros blnc i negre.jpg

Escalfor corporal

El cavall sempre està a una temperatura més elevada que la nostra (entre 38 i 39ºC). Quan estem a sobre del cavall, aquesta escalfor la rebem sobretot a la zona interna de les cames, fet que ens permet activar, relaxar i estirar la musculatura, igual que fan diverses cremes per generar escalfor. A més a més, ens ajuda a intensificar els impulsos rítmics que transmet el cavall a través del seu llom.

bottom of page